Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο ΤΖΑΚΣΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ...

Ο Μάικλ Τζάκσον και ο Ελβις Πρίσλεϊ παραμένουν βασιλιάδες. Ο πρώτος, ο οποίος κυριάρχησε στην «ποπ σκηνή», μπορεί να κατέβαλε αγώνα συνεχώς για να πληρώσει τους λογαριασμούς του, μετά τον θάνατό του, όμως, τα κέρδη που απέφερε αυξήθηκαν τόσο, που του χάρισαν τον τίτλο της «Πιο κερδοφόρας νεκρής διασημότητας» και την πρώτη θέση στην αντίστοιχη λίστα του περιοδικού «Φορμπς».


Ο «βασιλιάς της ποπ» Μάικλ Τζάκσον ξεπέρασε τον «βασιλιά του ροκ εν ρολ» Ελβις Πρίσλεϊ
Ο Τζάκσον, τον τελευταίο χρόνο, έχει ξεπεράσει με τα κέρδη του όχι μόνο τους νεκρούς καλλιτέχνες, αλλά ακόμη και τους ζωντανούς. Και αυτή η οικονομική «άνοδός» του αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα έτη. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 η περιουσία του Τζάκσον αυξήθηκε κατά 275 εκατ. δολάρια, κυρίως χάρη στις πωλήσεις από το μουσικό αρχείο του, την ταινία «This is it» («Δις ις ιτ»), που βασίστηκε σε σκηνές από τις πρόβες της τελευταίας εμφάνισης που επρόκειτο να κάνει, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος στις 25 Ιουνίου του 2009, και από πωλήσεις παλαιότερων CD.

Ο «βασιλιάς του ροκ εν ρολ» Ελβις Πρίσλεϊ κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση, με 60 εκατ. δολάρια, τα οποία προήλθαν από την τουριστική ατραξιόν της Γκρέισλαντ, ένα σόου στο Λας Βέγκας και τις πωλήσεις των τραγουδιών του. Τρίτος, με μικρή διαφορά, εμφανίζεται στον κατάλογο ο συγγραφέας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ. Τόλκιν, με 50 εκατ. δολάρια. Στους πιο κερδοφόρους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης, κατά σειρά, ο δημιουργός των καρτούν «Πίνατς» Τσαρλς Σουλτς, ο Τζον Λένον και ο Σουηδός συγγραφέας Στιγκ Λάρσον, με 18 εκατ. δολάρια.
Ο τελευταίος οφείλει την «επιτυχία» του στην «Τριλογία του Μιλένιουμ», με ήρωες έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο και μία νεαρή χάκερ (το «Κορίτσι με το τατουάζ» ήταν το πρώτο βιβλίο της σειράς), που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ.