Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.....

Για θαύμα κάνουν λόγο οι γιατροί
20/10/2010 | 16:24 Τελευταία Ενημέρωση 16:27 20/10/2010


Μία 60χρονη γυναίκα στη Γαλλία που θεωρείτο κλινικά νεκρή, συνήλθε λίγες ώρες αργότερα σε νοσοκομείο του Μπορντό, όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση της κλινικής.

Η Λιντί Παγιάρ, η οποία έπασχε από καρκίνο από το 2005 και παρακολουθείτο από πολυκλινική του Λορμόν, προαστίου του Μπορντό, έχασε τις αισθήσεις της τη Δευτέρα το πρωί κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Ο γιατρός των επειγόντων πραγματοποίησε διαδικασία ανάνηψης, αλλά αφού έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων γιατρών, ανακοίνωσε τηλεφωνικά στα παιδιά της ότι η μητέρα τους, η οποία είχε διασωληνωθεί, «ήταν με μεγάλη βεβαιότητα κλινικά νεκρή».

Σύμφωνα με το διευθυντή της κλινικής, η ασθενής μεταφέρθηκε σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία όμως διαπίστωσε ότι δεν είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

«Περίπου 14 ώρες και ενώ βρισκόταν ακόμη στο πανεπιστημιακό κέντρο στο Μπορντό, η γυναίκα ξύπνησε. Είναι μία μορφή θαύματος», εκτίμησε ο διευθυντής της πολυκλινικής, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο ιατρός των επειγόντων διέπραξε «ένα επικοινωνιακό λάθος» αλλά όχι «και ιατρικό λάθος, αφού έσωσε μία ζωή».