Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Στέλιος Μάινας, Βικτόρια Χίσλοπ και Κατερίνα Λέχου στην παρουσίαση της σειράς «Το νησί»
Σε αβάν πρεμιέρ, λοιπόν, δημοσιογράφοι, συντελεστές της σειράς, αλλά και αρκετοί από τους λάτρεις του βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πώς ακριβώς ξεκινά αυτό το τηλεοπτικό ταξίδι...
Τα φώτα έσβησαν, το «Νησί» εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη και η αίθουσα «πλημμύρισε» από συναισθήματα...


Από αυτή τη μικρή γιορτή που διοργάνωσε το Μεγάλο Κανάλι πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της Δευτέρας δεν θα μπορούσε να λείψει και η δημιουργός του βιβλίου. Η Βικτόρια Χίσλοπ ήταν εκεί και, θέλοντας να προλογίσει την προβολή του επεισοδίου, μίλησε σε άπταιστα Ελληνικά: «Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι μία εξαιρετική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα. Οι ηθοποιοί είναι παραπάνω από εκπληκτικοί και δεν θα μπορούσαν να μοιάζουν περισσότερο με τους ήρωες που εγώ είχα φανταστεί. Είναι σαν να βγήκαν από το μυαλό μου, στη συνέχεια εμφανίστηκαν στις σελίδες του βιβλίου μου και στο τέλος βρέθηκαν κοντά μας στην οθόνη. Το «Νησί» είναι ένα βιβλίο γεμάτο με χαρακτήρες που δεν τα παρατούν ποτέ. Είναι γεμάτοι με αισιοδοξία και ελπίδα», είπε η Αγγλίδα συγγραφέας και συνέχισε: «Ισως αυτά τα στοιχεία είναι τα πλέον κατάλληλα για τους τηλεθεατές αυτή τη χρονική περίοδο. Πιστεύω ωστόσο ότι καθρεφτίζουν και την τόλμη των παραγωγών. Είμαι μία πολύ τυχερή μυθιστοριογράφος. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου για το τελικό αποτέλεσμα».
Φυσικά η Βικτόρια Χίσλοπ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπειρία της από την παραμονή της στην Κρήτη, τη σύνδεσή της με τους κατοίκους, αλλά και τη μεγάλη της ικανοποίηση για τη συνεργασία της με την παραγωγή και το υψηλό επίπεδο γυρισμάτων της σειράς.
Tο «παρών» στην εκδήλωση επίσης έδωσαν ο διευθυντής προγράμματος του Mega Πέτρος Μπούτος, η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου η οποία ανέλαβε τη διασκευή του βιβλίου, o παραγωγός της σειράς Ν. Ελματζόγλου, ο Μίνως Μάτσας που έγραψε τη μουσική και οι ηθοποιοί: Σ. Μάινας, Κ. Λέχου, Α. Χειλάκης, Γ. Στάνκογλου, Θ. Κατσαφάδος και Ε. Δημητροπούλου.
Στην Ευρώπη
Το Mega ήδη έχει ξεκινήσει την προσπάθεια τη συγκεκριμένη σειρά να την πουλήσει και στην ευρωπαϊκή τηλεοπτική αγορά.