Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο ΝΙΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ....


Αυτό που εκπέμπει ο Νίνο –από τότε που ήταν έγκλειστος στο σπίτι του Fame Story– είναι ένα je ne sais quoi (ένα «δεν ξέρω τι...»), που λένε κι οι Γάλλοι. Πως δεν είναι άλλος ένας στο ελληνικό σοουμπίζ καλάθι. Πως είναι αλλιώς. Από τη φτιασιά του, όχι επειδή έγινε ο Νίνο. Κι επειδή μοιάζει διαφορετικός από τους άλλους, αυτό σε εμπνέει να τον βασανίσεις. Με την καλή έννοια. Στο Nitro πάντως και τον έχουμε κρεμάσει, και τον έχουμε δείρει. Τώρα είπαμε να τον στήσουμε στον τοίχο και να τον βάλουμε σημάδι. Η ιδέα τού άρεσε.

Η ετυμηγορία
Όχι, λοιπόν, ο Νίνο δεν είναι όσο psycho θέλαμε να πιστεύουμε. Απλώς είναι ακραίος, έχει δηλαδή ό,τι ορίζεται ως «οριακή διαταραχή προσωπικότητας». Πώς μεταφράζεται αυτό; Χαρακτηριστικά του είναι η συναισθηματική αστάθεια, η παρορμητική συμπεριφορά, οι τάσεις αυτοκαταστροφής, τα σκαμπανεβάσματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην εικόνα που έχει κανείς για τον εαυτό του. Ο Νίνο το παραδέχεται: είναι καχύποπτος ως προς τα κίνητρα των άλλων, ενώ δεν αποκλείει ότι μπορεί κάποιοι γνωστοί του να κάνουν πράγματα πίσω από την πλάτη του με σκοπό να τον πληγώσουν. Παρανοϊκός; Μάλλον απλώς ρεαλιστής. Παρ’ όλ’ αυτά, εξακολουθεί να ξεκινά τις σχέσεις του (φιλικές, επαγγελματικές, ερωτικές) φουλ καλοπροαίρετος. Όσο γι’ αυτούς που τον θεωρούν εκκεντρικό, η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει τίποτα με σκοπό να προκαλέσει. Απλώς βαριέται γρήγορα και αναζητά το καινούριο. Είναι κυκλοθυμικός, θυμώνει εύκολα, μπορεί να του τη δώσει ακόμα και ο εαυτός του, ενώ πολύ συχνά είναι απόλυτος: Μην του πεις ότι υπάρχει και το γκρι εκτός από το άσπρο και το μαύρο, γιατί μπορεί να τα δει όλα κόκκινα και να γίνει ταύρος.

Αποτελέσματα: Σχιζοειδής, αντικοινωνικός, ναρκισσιστής, ψυχαναγκαστικός: Χαµηλό επίπεδο. Παρανοϊκός, σχιζότυπος, αποφευκτικός, εξαρτηµένος: Μέτριο επίπεδο. Οριακός: Υψηλό επίπεδο