Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΚΑΦΗ...

Σε προσωρινές δεσμεύσεις 150 σκαφών άνω των 20 μέτρων έχουν προχωρήσει οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατόπιν εντολής του επικεφαλής του Σώματος Γιάννη Καπελέρη. Αφορμή για να λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις το θέμα των yachts το τελευταίο διάστημα είναι το γεγονός ότι ενώ είναι δηλωμένα ως επαγγελματικά, στην πραγματικότητα ανήκουν σε διάσημους έλληνες επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες.
Υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 50 οι πραγματικοί ιδιοκτήτες που έχουν προσέλθει στις αρμόδιες εφορίες για να δηλώσουν ότι τα κότερα τους ανήκουν, πληρώνοντας φόρους και δασμούς συνολικού ύψους άνω των 25.000.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την πύλη του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς, πέρασαν προ ημερών τουλάχιστον τρεις επώνυμοι ιδιοκτήτες yacht, μετά από διαπίστωση των ανδρών του ΣΔΟΕ ότι έχουν στην κατοχή τους από ένα σκάφος άνω των 12 μέτρων που όμως είχε δηλωθεί ως επαγγελματικό.
Η συζήτηση με τους άνδρες του Σώματος ήταν απόλυτα φιλική και οι εν λόγω κύριοι αποφάσισαν να πληρώσουν φόρους και δασμούς και τα yacht να εγγραφούν στο όνομά τους.
πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/sti-faka-tou-sdoe-ta-eponuma-yachts