Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

δεν πηρε αδεια για την ταινια της η αντζελινα τζολη....

Δεν πήρε τελικά άδεια η ταινία της Αντζελίνας Τζολί στην Βοσνία
Οι αρχές στην Βοσνία ακύρωσαν την άδεια που είχαν δώσει πριν λίγο καιρό στην ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί για να σκηνοθετήσει μια ιστορία αγάπης κατά τη διάρκεια του πολέμου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ύστερα από τις διαμαρτυρίες των ενώσεων των γυναικών που υπήρξαν θύματα βιασμού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Πολιτισμού της μουσουλμανικής-κροατικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, Γκαβρίλο Γκράχοβακ, επανήλθε στην πρότερη απόφαση του που θα επέτρεπε στην Αντζελίνα Ζολί να "γυρίσει" τη νέα της ταινία στην περιοχή του Σαράγιεβο και της Ζένιτσα.

Η ταινία θα αφηγείτο την ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μία μουσουλμάνα, θύμα βιασμού, και του βιαστή της, ενός Σέρβου.

"Δεν έχει πλέον το δικαίωμα η Αμερικανίδα ηθοποιός να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα της ταινίας της στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Θα λάβουν την άδεια εάν θελήσουν να γυρίσουν μία άλλη ταινία, με άλλο σενάριο", δήλωσε ο Γκαβρίλο Γκράχοβακ.

"Πρόκειται για μία ψεύτικη ιστορία. Ανάμεσα στις χιλιάδες γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμού κατά την διάρκεια του πολέμου, ούτε μία δεν έχει να διηγηθεί μία ιστορία αγάπης με τον βιαστή της", δήλωσε η Μπακίρα Χάσετσιτς, πρόεδρος του συλλόγου "Γυναίκες Θύματα του Πολέμου", σύμφωνα με την ίδια πηγή.