Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ....

Μέχρι αργά τη νύχτα γινόταν μία από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ μπροστά στα εξής δεδομένα: 1. Αναγγελία του εκδότη του «Bήματος», Στ. Ψυχάρη, ότι η ιστορική εφημερίδα κλείνει αύριο Παρασκευή.
2. Η προσπάθεια διάσωσης της Απογευματινής από τους συντάκτες της
3. Πρόταση του εκδότη του «Βήματος», Π. Καψή να γίνουν δραστικές περικοπές των αμοιβών των δημοσιογράφων του συγκροτήματος για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ προσανατολίζεται στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν και οι υπόλοιπες ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το μοναδικό αισιόδοξο νέο στην υπόθεση αυτή, είναι η δήλωση του διευθυντή του ALTER, κ. Κοσμά Σφαέλου ότι το προσωπικό του σταθμού θα εξοφληθεί τη Δευτέρα κι από κει και πέρα θα υπάρξει ομαλή ροή καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό.
'Ετσι διαψεύστηκαν οι φήμες που κυκλοφόρησαν σε ορισμένα ιντερνετικά μέσα χθες βράδυ, ότι το ALTER κλείνει, μετά τη δήθεν δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του κ.Κ.Γιαννίκου ότι δε μπορεί να καλύψει τους μισθούς των δημοσιογράφων.
Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ είχε τη διαβεβαίωση ότι τη Δευτέρα θα εξοφληθεί ο μήνας Οκτώβριος στους εργαζόμενους του ALTER. πηγή:www.newsbomb.gr