Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο ΧΑΡΗ ΠΟΤΕΡ ΚΟΒΕΙ ΜΑΓΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ !!!

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ως Χάρι Πότερ στο πρώτο μέρος των «Κλήρων του θανάτου»
Περισσότεροι από 166.000 θεατές παρακολούθησαν την ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος Α΄» το πρώτο τετραήμερο προβολής της, από την Πέμπτη 18 ως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, η ταινία άνοιξε πανελλαδικώς σε 131 αίθουσες και μόνο στην Αθήνα (60 αίθουσες) κυμάνθηκε στα 80.000 εισιτήρια. Τα υπόλοιπα κόπηκαν στις 71 αίθουσες της υπόλοιπης περιφέρειας.

Το αστρονομικό αυτό νούμερο- και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης- σηματοδοτεί το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα για τη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ». Πριν από πέντε χρόνια ο «Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς», τέταρτη ταινία της σειράς, είχε φθάσει τα 178.400 εισιτήρια, επίσης τις πρώτες τέσσερις ημέρες προβολής της.

Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Village Roadshow, τα εισιτήρια του πρώτου μέρους του έβδομου «Χάρι Πότερ» καλύπτουν το 69% των εισιτηρίων που κόπηκαν στη χώρα μας αυτές τις τέσσερις ημέρες (240.160).

Αξιοσημείωτη είναι όμως και η πορεία της ταινίας του Λάκη Παπαστάθη «Ταξίδι στη Μυτιλήνη», που προβάλλεται αποκλειστικά στο Αττικόν. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου παρουσίαζε ημέρα με την ημέρα αύξηση εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι η πορεία της τη δεύτερη εβδομάδα προβολής της αναμένεται εξίσου καλή.