Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ ΓΑΤΟΣ......

Είναι...αγαπησιάρης, είναι και τυχερός. Ο «ιλ Γκάτο» (il Gato), ο αδέσποτος γατούλης της Μελβούρνης βρήκε «γονείς» ένα ζευγάρι Αυστραλών που τον μάζεψε από το δρόμο πριν από έξι χρόνια και από τότε κάνουν το παν για το λατρεμένο τους τετράποδο.

Ο γάτος είχε πάθει εγκεφαλίτιδα και στη συνέχεια μόλυνση. Οι δικοί του, όμως, ήταν αποφασισμένοι να κάνουν το παν για να τον σώσουν. Τον πήγαν στον καλύτερο γιατρό κι εκείνος, όταν η καρδιά του γάτου σταμάτησε να χτυπά, του έκανε μαλάξεις και τον επανέφερε στη ζωή.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Χρειάστηκε να γίνει σοβαρή επέμβαση στον εγκέφαλο του ζώου, όπου του αφαιρέθηκε ένα κομμάτι του κρανίου του.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τα αφεντικά του ότι οι ημέρες του il Gato ήταν μετρημένες, από τη στιγμή μάλιστα που η αναπνοή του υποστηριζόταν αποκλειστικά με μηχανήματα.

Το ζευγάρι επισκέφτηκε το γάτο στο νοσοκομείο προκειμένου να τον αποχαιρετίσει και ο γιατρός αποσύνδεσε το μηχάνημα. Σαν από θαύμα, όμως, ο γάτος άρχισε και πάλι να αναπνεύει.

«Πρόκειται για θαύμα», είπαν οι γιατροί στο ζεύγος κι εκείνοι απάντησαν: «Χαλάλι του τα έξοδα. Μας έδωσε έξι χρόνια ευτυχίας και καθώς φαίνεται, έπονται κι άλλα...».