Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Roberto Cavalli: Ο «βασιλιάς» των animal prints

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010, 16:47

Για τον Roberto Cavalli θα μπορούσε να πει κανείς ότι, εκτός από ένας ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας, είναι και ο άνθρωπος που απενοχοποίησε στο μυαλό των περισσότερων από εμάς τα animal prints, τα οποία πλέον συνδέονται και με την προσωπική του ζωή. Αν παρατηρήσετε τη διακόσμηση που έχει επιλέξει για τις οικίες του, το animal print έχει εξέχουσα θέση.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70, εφηύρε και έχει μέχρι σήμερα το «copyright» για μια επαναστατική μέθοδο εκτύπωσης σε δέρμα. Έτσι, ξεκίνησε να δημιουργεί τις διάσημες πλέον συλλογές του από patchwork, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά. Είναι, επίσης, ο απόλυτος κυρίαρχος του σέξι αισθησιασμού και του glamour.

Γενικά, ο Roberto Cavalli δημιούργησε ένα δικό του μοναδικό ιδιόμορφο στιλ. Εστιάζει πολύ στην λεπτομέρεια αλλά και σε ολόκληρη την εικόνα, του αρέσει να παίζει με την υπερβολή και όλα αυτά προσπαθεί να τα ισορροπεί, δημιουργώντας μια νέα αρμονία.

Όσο για την έμπνευσή του; Ταξιδεύει στον κόσμο και με την ψηφιακή του φωτογραφική μηχανή συλλαμβάνει ό,τι του τραβάει την προσοχή και το μεταμορφώνει σε ένα νέο λαμπερό print ή ένα αστραποβόλο «κέντημα».

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με τη Eva Duringer, που, εκτός από σύντροφός του, είναι και το «δεξί του χέρι».