Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μια κούκλα (που τη λένε Μαργαρίτα) στη Χρυσή Ακτή...

από το kourdistoportocali
Ηταν βράδυ Πέμπτης 12 Αυγούστου 2010, στην στυλάτη τρατορία Sabbia d’ Oro, της Χρυσής Ακτής, όταν οι νεαροί σωματοφύλακες του Γιώργου έφτασαν διακριτικά στο εστιατόριο για να δουν τι παίζει στο περιβάλλον.

Στο πρώτο τραπέζι αριστερά, η επιβλητική παρουσία ενός σωματώδη πελάτη-φτυστός ο...

...Μάκης Ψωμιάδης-προκάλεσε την περιέργειά τους. Ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για το άτομο κι όταν τους πληροφόρησαν ότι πρόκειται για τον πρόεδρο του Αίαντα Σαλαμίνας, χαλάρωσαν.

Μετά τον έλεγχο ακροβολίστηκαν στο πάρκινγκ, την είσοδο και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Λίγο μετά τις 9.30, έφτασε από το ξενοδοχείο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» το υβριδικό Lexus του πρωθυπουργού, με οδηγό τον ίδιο. Συνεπιβάτες του όλη η οικογένεια: Η κούκλα κόρη τους Μαργαρίτα, που είχε καταφθάσει από το Λονδίνο, όπου σπουδάζει, το κομμάντο της οικογένειας- ο στρατευμένος γιος Αντρίκος- που υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση και φυσικά η αεικίνητη σύζυγός του Άντα Παπανδρέου.

Τους υποδέχθηκαν οι επιχειρηματίες –ο Γιώργος και ο Δημήτρης-καθώς και η μητέρα του πρώτου που έσπευσε να παραπονεθεί ευγενικά στον Γιώργο για τις περικοπές στη σύνταξή της.

«-Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω είναι να επανορθώσω τις αδικίες των μέτρων…», την διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε χρόνο dt, περικυκλώθηκε από πιτσιρίκια των πελατών που ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Δεν τους χάλασε το χατήρι. Στο τραπέζι του πρωθυπουργού κάθησαν και δύο στενές του συνεργάτιδες που βρέθηκαν στο νησί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τα βλέμματα κέρδισε η κόρη του Γ. Παπανδρέου, η οποία ομορφαίνει «επικίνδυνα».

Στο τέλος της βραδιάς η Άντα, αφού τσέκαρε σχολαστικά τον λογαριασμό, άφησε 20 ευρώ φιλοδώρημα στους σερβιτόρους, ενώ οι ιδιοκτήτες τους εστιατορίου κέρασαν το φαγητό των αστυνομικών συνοδών.

Eκείνο το βράδι πάντως, ο φωτογράφος του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» τα έβλεπε όλα «φλου»-σαν τον Μπάμπη.

Είναι αλήθεια ότι στη Πάρο οι Παπανδρέου, φρόντισαν να περάσουν όσο γίνεται πιο διακριτικά τις διακοπές τους, παρότι κάθε βράδι σχεδόν είχαν κανονίσει την έξοδό τους. Σε μία απ' αυτές είδαμε τον Γιώργο και την Άντα ν' απολαμβάνουν το ποτό τους σε γνωστό bar της Νάουσας.

Στη Πάρο οι δυό τους, είχαν την ευκαιρία να τα πουν μ έναν παλιό τους φίλο, από τη Πάτρα, τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Μαζί του μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε και μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τα ΜΜΕ στη νέα εποχή.

Φέτος ο Παπανδρέου, εμφανίστηκε ελάχιστα στη Χρυσή Ακτή-μόνο κάτι μακροβούτια πολύ νωρίς το πρωί-για ν αποφύγει τους φωτογράφους που τον «περίμεναν».

Τα μεσημέρια «χανόντουσαν» με τον φίλο του υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, σε παραλίες –καβάτζες, ενώ περνούσαν πολλές ώρες στο σπίτι του Γιάννη με την όμορφη θέα. Ο ψύχραιμος και εργατικός Ραγκούσης πιστεύει στη διαρκή αξιολόγηση των υπουργών κι όχι στους πομπώδεις ανασχηματισμούς κάτω από την πίεση των –χρεωκοπημένων, λέμε εμείς-ΜΜΕ.

Ως εκ τούτου αν δεν γίνει ο ανασχηματισμός που επιθυμεί το Μέγκα και ο ΔΟΨ- για ν αποδυναμώσουν τη κυβέρνηση, ανεβάζοντας παράλληλα τηλεθέαση και πουλώντας κανένα φυλλαράκι-μην εκπλαγείτε...