Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015


9.12.15

Χάσαμε την Αλαμουντίν, στοπ...

Ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς στέρησε από τον Αλ. Τσίπρα τη μοναδική ευκαιρία να μοιραστεί λίγη από τη λάμψη και τη...
δημοσιότητα της γοητευτικής Αμάλ Αλαμουντίν, συζύγου του διάσημου σταρ του Χόλιγουντ (και υπερμάχου της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα) Τζορτζ Κλούνεϊ. Και αυτό, όπως ο υπουργός έκανε γνωστό, γιατί δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τη βρετανική νομική εταιρεία την οποία εκπροσωπεί η κυρία Αλαμουντίν, η οποία είχε, όπως θυμάστε, αναλάβει τη νομική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

Ο υπουργός Πολιτισμού αρνήθηκε για ανεξήγητους λόγους (ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κ. Τασούλας τούς χαρακτήρισε... «κομπλεξικούς») να παραλάβει τη σχετική γνωμοδότηση, η οποία να σημειωθεί ότι δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, επειδή ένας ομογενής (που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος) πλήρωσε ο ίδιος για αυτήν 200.000 δολάρια. 

Και αν ακόμη χάναμε την υπόθεση στα διεθνή δικαστήρια, κατά ορισμένες εκτιμήσεις, πάλι θα είχαμε όφελος από την άφιξη της κυρίας Αλαμουντίν (και πάλι) στην Αθήνα και της εκπροσώπησης της χώρας μας από το γραφείο της στα διεθνή δικαστήρια. 

Θυμάστε όταν ήρθε στην Αθήνα τι χαμός έγινε; Επαιξε ως πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, και μάλιστα έγινε δωρεάν τηλεοπτική προβολή της Ελλάδας και των Γλυπτών του Παρθενώνα...