Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είναι με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ;»

o-tsipras-sunexizei-to-empargko-sto-mega.w_hr
Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης: «Ένας χρόνος Αριστερά, Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, «αναμετρηθήκαμε με την Ιστορία και αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά».
Σημείωσε επίσης ότι «συγκρουστήκαμε με το συντηρητικό κατεστημένο που επιμένει δογματικά σε συνταγές λιτότητας και ισχυρίζεται πως δεν φταίνε οι συνταγές αυτές, αλλά η εφαρμογή τους».
Εξέφρασε την περηφάνια του αφού όπως είπε «δώσαμε μάχες για να τελειώνουμε με ό,τι μας έφερε ως εδώ».
Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για μάχη εναντίον της ολιγαρχίας και της διαπλοκής και υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουμε όμηροι ούτε των εκβιαστών ούτε των οργανωμένων συμφερόντων».
Αναφέρθηκε στις παγίδες που στήθηκαν στη χώρα και τόνισε ότι «τις αποφύγαμε χάρις στη στήριξη του λαού που μας έδωσε τη νίκη σε τρεις εκλογικές μάχες σε λιγότερο από ένα χρόνο».
Στη συνέχεια είπε ότι ορισμένοι εκ των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές που διοργάνωναν την καμπάνια του «Ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου έτους, «τώρα είναι εναντίον των μέτρων».